Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Jógásat!

A múlt hétvégi Jógafesztivál örömére valami jógásat, vegetáriánust és egészségeset akartunk készíteni ma vacsorára. Az algasaláta kifejezetten izgalmasan hangzik!

Sült zöldségek algasalátával

Hozzávalók:

  • 1-1 padlizsán, sárgarépa, lila hagyma
  • 150 g tofu
  • 3 ek. shoju szójaszósz
  • 1 kk. barna cukor
  • 1 ek. szezámolaj
  • 1 ek. mirin

Az algaslátához:

  • 2 evőkanál hijiki alga
  • kevés víz
  • 1 kk. méz
  • 2-3 ek. szójaszósz
  • 1 kk. citromlé

Elkészítése:

Mossuk meg a padlizsánt, majd töröljük szárazra, és kockázzuk fel. Tisztítsuk meg a sárgarépát, és vágjuk csíkokra. A tofut szeleteljük fel, majd vágjuk kockákra. Kevés olajon pirítsunk meg egy fej lila hagymát, majd adjuk hozzá a padlizsánt és a sárgarépát. Pirítsuk meg a zöldségeket. Tegyük át egy tálba, és a serpenyőben pirítsuk meg a tofut is.

Egy tálkában keverjük el a szójaszószt, a szezámolajat, a cukrot, a mirint és a rizsecetet. Forraljuk össze, és öntsük a zöldségekre.

Az algasalátához áztassuk vízbe a hijikit, és fél óráig hagyjuk benne. Csepegtessük le, majd egy kevés vízzel tegyük fel főni. Adjuk hozzá a mézet, locsoljuk meg szójaszósszal, citromlével, és főzzük meg. Tetszés szerint gazdagíthatjuk zöldségekkel, főtt kukoricával, csíkokra vágott sárgarépával.

Mit főzzek ma vacsira? Jógásat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top