Fűszeres sült csirke
Hozzávalók:
- 1 db tojás
- tetszés szerint csirkemell
- tetszés szerint csirkecomb
- 1 csomag zsemlemorzsa
Hozzávalók a fűszerkeverékhez:
- 2 csésze liszt
- 1 evőkanál zellersó
- 2 evőkanál fokhagymasó
- 1 evőkanál őrölt gyömbér
- 4 evőkanál fűszerpaprika
- 1/3 evőkanál oregánó
- 1/2 evőkanál bazsalikom
- 1/2 evőkanál kakukkfű
- 1 evőkanál bors
- 1/3-ad evőkanál só
- 1 evőkanál száraz mustár
Elkészítés
Így készül:
A csirkedarabokat főzd elő kb. 15-20 percig.
A csirkehús, a tojás és a zsemlemorzsa kivételével az összes hozzávalót keverd össze alaposan egy közepes méretű tálban.
Egy másik tálba üsd bele a tojást és villával verd fel!
A csirkedarabkákat forgasd bele először a tojásba, majd a zsemlemorzsába, végül az első lépésben elkészített fűszerkeverékbe! Ha nem tapadna rá elég keverék, akkor forgasd bele megint tojásba és utána jöhet a keverék.
Melegítsd elő a sütőt 350 fokra! (Vagy ha nincs ilyen magas hőfokod, akkor a legmagasabbra.)
Tedd a bepanírozott csirkedarabokat egy jénai tálba, fedd le alufóliával, és kb. 30 percig süsd a sütőben! Az utolsó 10 percben vedd le róla a fóliát és süsd pirosra!
Tipp:
Az előre bekevert fűszerkeverék maradékát jól zárható edényben el is teheted.