Ha még soha nem főztél lekvárt, vagy időhiányban szenvedsz, akkor éppen itt a legjobb lehetőség, hogy kipróbáld ezt az elronthatatlan eperlekvárreceptet. Gyors, könnyű, mégis nagyon finom.
Hozzávalók a legegyszerűbb eperlekvárhoz
1,5 kg friss eper és 1 csomag (50 dkg) befőzőcukor
Az első lépés a befőzéshez, hogy 3-4 közepes méretű befőttes üveget alaposan mosogasd el, még jobb, ha forró vízben 10 percen át kifőzöd. Ha elkészültél, tedd félre, hagyd kihűlni.
Mosd meg az epret, szedd le a zöld leveleket is. A nagyobb szemeket félbe vagy négybe is darabolhatod. Tedd föl lassú tűzre főni nagyobb edényben. A gyümölcs bőven ereszt levet, hagyd óvatosan rotyogni, időnként keverd meg. A forrástól számított fél óra elteltével add hozzá a befőzőcukrot, keverd addig, amíg teljesen feloldódik (néhány perc). Az elkészült eperlekvárral töltsd meg az üvegeket, jól zárd rá a kupakot, fordítsd fejre néhány percig.
És máris elkészültél. Ha kihűlt, akár meg is kóstolhatod a gyors és egyszerű eperlekvárodat.
További cikkek lekvár témában az NLC-n:
- Tartósítsd pálinkával a lekvárt
- Mindegyik lekvár egy külön kis izgalom
- Így készül a fahéjas meggylekvár és meggyszörp
- Elronthatatlan eperlekvárrecept
Fotó: Pinterest