Egy csomó italgyártó cég forgalmaz limonádét, de az igazi, hamisítatlan citromos ital nem palackból vagy dobozból származik. A régimódi limonádéhoz ki kell csavarni a citrom levét, vizet hozzáadni és egy kis cukorral vagy cukorsziruppal ízesíteni (utóbbival finomabb). Nyáron nem maradhat ki belőle a jégkocka sem! A házi limonádé frissen elkészítve az igazi.
Amire szükséged lesz a régimódi limonádé elkészítéséhez:
A cukorsziruphoz: 1 bögre cukor, 1 bögre víz
Az italhoz: 6-8 citrom, 4-6 bögre víz, cukorszirup
Így készül:
A cukorszirup: Egy edényben keverjük össze az egy bögre cukrot és az egy bögre vizet. Közepes lángon, folyamatos keverés közben forraljuk fel. Forrás után alacsony lángon főzzük 3-5 percig, ameddig a cukorkristályok teljesen fel nem oldódtak. A cukorszirup akkor jó, ha enyhén sárgás a színe. Ne főzzük addig, amíg barna nem lesz, mert a végén karamellt kapunk, nem cukorszirupot. Ha elkészült, befőttesüvegbe tölthetjük. Ha nem használjuk fel mindet, hűtőben kb. egy hétig eláll. A cukrot helyettesítheted más édesítőszerekkel is.
A limonádé: Facsard ki a citromok levét, majd szűrd át, ne legyenek benne a magok és a gyümölcshús. Fogjunk egy kancsót, öntsük bele a citromlevet, adjunk hozzá 2-3 evőkanál cukorszirupot, majd öntsük fel 4 bögre vízzel. Alaposan keverjük össze. Kb. egy liternyi, finom friss limonádét kapunk.
Így is készülhet a limonádé:
További cikkeink:
- Hogyan kell jegeskávét készíteni?
- Hogyan kell mojitót csinálni?
- Hogyan kell meggylevest készíteni?