Kipróbált receptünkkel könnyedén és egyszerűen készíthetsz fantasztikusan finom házi málnaszörpöt, ami a nyári hőség legkiválóbb hűsítő üdítőitala lesz.
A házi málnaszörp hozzávalói
- 2 kg friss málna
- 55 dkg cukor vagy méz
- 2 liter víz
A házi málnaszörp elkészítése
Folyóvíz alatt mosd meg a málnát, majd a vízzel tedd fel főni. A forrástól számított 20 percig lassú tűzön, időnként megkevergetve főzd puhára a gyümölcsöt.
Szűrd le a levet, majd a málnát óvatosan préseld át a szűrőn úgy, hogy szinte csak a magja maradjon a szűrőben.
Az átszűrt málnaszörpöt tedd vissza a tűzre, add hozzá a cukrot vagy a mézet, majd a forrástól számítva kb. 5 percig főzd még, amíg a cukor feloldódik.
Nagyon alaposan kimosott és legalább 15 percen át forró vízben kifőzött csatos üvegekbe töltsd a málnaszörpöt, majd zárd le. Fejre is állíthatod az üvegeket néhány percig.
Felbontás után néhány napig hűtőszekrényben még tárolhatod a házi málnaszörpöt. Ásványvízzel, szódával ízlés szerint hígítva fogyasztandó. Ízesítheted citromlével, mentalevéllel.
Tipp: Nagyon fontos, hogy a málnaszörp befőzéséhez kizárólag egészséges gyümölcsöt használj, valamint az üvegek is sterilek legyenek, hiszen a szörp tartósítószert nem tartalmaz, ezért a romlásnak indult gyümölcstől és/vagy a nem kellően tiszta üvegtől a házi málnaszörp könnyen tönkremehet.
További cikkek befőzés és szörp témában az NLC-n:
- Befőzés: így készíts mindenmentes eperlekvárt
- Befőzés: nincs ennél egyszerűbben elkészíthető eperlekvár
- Próbáld ki a rozmaringos eperszörpöt
- 3 letesztelt hűsítő szörp
Fotók: Pinterest