Körtét befőzni nem okoz különösebb nehézséget. Kövesd egyszerű és gyors receptünk lépéseit, s az eredmény mennyien finom, ropogós körtebefőtt lesz.
Hozzávalók a körtebefőtthöz:
- 3 kg egészséges körte
- 1 liter víz
- 30 dkg cukor
- citromlé
- ízlés szerint fahéj, szegfűszeg
Így készítsd el a körtebefőttet
A körtéket folyó víz alatt öblítsd le, majd pucold meg, vágd négybe, és távolítsd el a magházat is. A megtisztított gyümölcsöt azonnal tedd citromos vízbe, hogy ne barnuljon meg.
Az alaposan elmosogatott befőttesüvegekbe egyesével állítsd a körtéket jó szorosan egymás mellé. Üvegenként 2-3 szem szegfűborssal, körömnyi egész fahéjjal fűszerezheted.
Készítsd el a szirupot, ehhez forrald fel a vizet, és addig kevergesd, amíg a cukor feloldódik. A forró sziruppal töltsd meg a befőttesüvegeket. Celofánnal és gumigyűrűvel zárd le, a kupakot is csavard az üvegekre.
Helyezd a körtebefőtteket nagyobb edény aljára, melyet tölts fel annyi vízzel, hogy nagyjából az üvegek háromnegyed részét lepje el. Kezdd el lassú tűzön felforralni, a forrástól számított fél óra után zárd el a tűzhelyet, a befőtteket hagyd a vízben kihűlni. A befőttet hűvös helyen tárold.
További befőzés, befőtt témájú cikkek az NLCafén:
- Dunszt: eljött a befőzés ideje
- Befőzni menő: 8 tuti ribizlilekvár recept
- Befőzés tartósítószer és cukor nélkül
- Befőzés: így készül a legfinomabb mindenmentes meggylekvár
Fotók: Pinterest