Mindössze harminc perc alatt készül el ez a gombás étel. Kiváló ebéd, vacsora lehet önmagában vagy kenyérrel, péksüteménnyel, esetleg vajas galuskával, de sült húsok mellé köretként is nagyon finom a gombapaprikás.
A gombapaprikás hozzávalói 4 személyre
- 50 dkg barna csiperkegomba
- 1 vörös hagyma
- 1 kisdoboz tejföl
- 1 kisebb paradicsom
- 1 kisebb zöldpaprika
- 1 mokkás kanálnyi őrölt pirospaprika
- 2 evőkanál olívaolaj vagy 2 evőkanál mangalicazsír
- ízlés szerint só, bors
Így készítsd el a gombapaprikást
Az olajat vagy a zsírt a gombapaprikáshoz mélyebb serpenyőben, lábasban forrósítsd fel. Pirítsd meg rajta az apróra vágott vöröshagymát. Keverd hozzá az őrölt pirospaprikát, majd vedd le a tűzről, nehogy megkeseredjen, és öntsd az edénybe az alaposan megmosott, és felkockázott vagy felszeletelt gombát.
Ízlés szerint sózd, borsozd, add hozzá a megmosott, felkockázott paradicsomot és a karikákra vágott paprikát, majd lassú tűzőn fedő alatt rotyogtasd a gombát kb. 20 percig. Időnként óvatosan kevergesd meg. Vedd le a fedőt az edényről és keverd a gombához a tejfölt. Fedő nélkül forrald vissza a levét.
NLCafé-tipp: A gombapaprikás még ízletesebb lesz, ha 3-4 fej erdei gombát (szegfű, róka esetleg vargánya) is hozzáfőzöl. Használhatsz szárított erdei gombakeveréket is, ez esetben felhasználás előtt áztasd vízben a gombákat kb. 15-50 percig.
További gombás ételek receptje az NLCafén
- Gyors vacsora: gombás-olívás focaccia
- Rozmaringos gombával és sajttal töltött melegszendvics
- Tejszínes polenta pirított gombával
- Mit főzz ma ebédre? Tejfölös-gombás rostélyost
- Így készíthetsz mennyei gombás csirkeragulevest
Fotó: Pinterest