Gombából gyorsan és egyszerűen készíthetők finomabbnál finomabb ételek. Ezúttal a mennyei tejszínes gombaleves receptjét osztjuk meg veled.
A tejszínes gombaleves hozzávalói
- 40 dkg csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- másfél dl tejszín
- 1 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 2 evőkanál olvasztott vaj vagy olívaolaj
- só, bors, szerecsendió
- ízlés szerint zöldhagyma, petrezselyemzöld
Így készítsd el a tejszínes gombalevest
A gombaleves elkészítéséhez a vajat vagy az olívaolajat főzőedényben hevítsd fel és dobd rá az apróra vágott vöröshagymát. Pirítsd meg a hagymát, majd a felszeletelt gombával együtt is pirítsd még néhány percig ügyelve, nehogy leégjen. Öntsd fel másfél liter vízzel, forrald fel. Közben a répát és a petrezselyemgyökeret tisztítsd meg, vágd karikákra. Tedd a forrásban lévő levesbe, sózd, borsozd ízlés szerint. Gyöngyöző vízben főzd puhára a zöldségeket.
Két merőkanálnyi gombát merj ki a levesből és turmixold össze a tejszínnel. Öntsd vissza a forrásban lévő levesbe, és forrald az egészet még néhány percig. Mielőtt levennéd a tűzről a tejszínes gombalevest, fél mokkáskanálnyi őrölt szerecsendióval ízesítheted.
Tálalás előtt vékony szeletekre vágj fel egy zöldhagymát vagy néhány levél petrezselyemzöldet, és szórd a leves tetejére. Tejföllel is gazdagíthatod a gombalevest.
NLCafé-tipp: Laktózérzékenység esetén a tejszín helyett használhatsz kókusztejet vagy kókusztejszínt.
További gombás ételek és levesek receptjei az NLCafén
- Készíts gyors vacsorát: gombás-tejszínes gnocchit
- Finom, olcsó és gyors fogások gombából
- Így készül a rozmaringos gombával és sajttal töltött melegszendvics
- Ez az ősz legfinomabb levese: krémes sütőtökleves
- 3 lélekmelegítő zöldséges leves
- Melengető zöldséges levesek a fázósabb napokra
Fotók: Pinterest