Szinte minden országnak megvan a maga palacsintareceptje. Mi, magyarok a klasszikus, vékony tésztájú palacsintára esküszünk, de igazán finom a francia palacsinta és a sós és édes formában is ehető amerikai palacsinta is. Most megmutatjuk, hogy készül a görög palacsinta.
Tiganites, a görög palacsinta
1. hozzávaló kategória neve:
- 10 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1,5 dl tej
- 2 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint dió
- ízlés szerint méz
- ízlés szerint görög joghurt
- 3 evőkanál napraforgóolaj
Elkészítés
A tésztához keverjük csomómentesre a lisztet a tejjel. Tegyük bele a sót és az olívaolajat. Selymes, hígabb tésztát kapunk. Egy serpenyőben forrósítsuk fel a napraforgóolajat, és kanalazzuk bele a tésztát. Egy evőkanálnyi mennyiségből egy kisebb palacsinta lesz, négy-öt darab belefér a serpenyőbe. Amikor a palacsinta egyik oldala megpirult, fordítsuk át a másik oldalára is. (Vigyázva, mert hamar megsül).
Tálaláskor szórjunk rá diót, görög joghurtot és mézet.
Még több palacsintarecept az NLCafén:
- Mennyei! Így készül a vietnami palacsinta
- Gyors vacsora: húsos, rántott palacsinta
- Eszméletlen egészséges palacsintareceptek