A sós sütik között is vannak klasszikus kedvencek: egy krumplis pogácsa vagy egy grissini mindig akad a vendégváró asztalon, és mostantól ez a juhtúrós stangli is örök bérletet kap, mert nagyon egyszerű és isteni finom.
Hozzávalók:
- 2 dkg friss élesztő
- kevés tej
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg juhtúró
- 20 dkg vaj
- só
Az élesztőt egy kevés tejben felfuttatom. Amikor feljött, akkor alaposan összedolgozom a többi hozzávalóval, és meleg helyre teszem, hogy szépen meg tudjon kelni. Mikor kész a tésztám, ujjnyira nyújtom, derelyevágóval csíkokra metélem, zsírpapíros tepsire fektetem, tojássárgájával megkenem, majd 190 fokon szépen megsütöm.
Még több sós süti az NLCafén:
- 3 pogácsa a hétvégére
- Ezt a receptet ki kell próbálnod! Sokmagvas pogácsa
- Expressz pogácsa 4 hozzávalóval
- Vendégváró sós sütik