Gasztro

Vendégváró sós süti: juhtúrós stangli

Édes sütiből már van bőven, de sós süti is kell a vendégváró asztalra, mert vendég az lesz bőven a következő napokban. Ez a juhtúrós stangli pont tökéletes lesz!

A sós sütik között is vannak klasszikus kedvencek: egy krumplis pogácsa vagy egy grissini mindig akad a vendégváró asztalon, és mostantól ez a juhtúrós stangli is örök bérletet kap, mert nagyon egyszerű és isteni finom. 

Vendégváró sós süti: juhtúrós stangli

 

Hozzávalók:

  • 2 dkg friss élesztő
  • kevés tej
  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg juhtúró
  • 20 dkg vaj

Az élesztőt egy kevés tejben felfuttatom. Amikor feljött, akkor alaposan összedolgozom a többi hozzávalóval, és meleg helyre teszem, hogy szépen meg tudjon kelni. Mikor kész a tésztám, ujjnyira nyújtom, derelyevágóval csíkokra metélem, zsírpapíros tepsire fektetem, tojássárgájával megkenem, majd 190 fokon szépen megsütöm. 

Még több sós süti az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top