Ezt a csokis muffint még mindig emlegetjük, annyira finom volt, de most két újabb recepttel készültünk. Erre a két muffinra is igaz az, ami a muffinreceptekre általában: ízlés szerint variálhatóak, tévedni szinte lehetetlen. (Na jó, azért a marcipán helyére ne tegyetek sajtot az édes muffinba:)
Kakaós-marcipános muffin
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 100 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- fél dl olaj
- 2 dl tej
- 1 narancs reszelt héja
- 300 g liszt
- fél tasak sütőpor
- 1 ek. kakaópor
- 100 g étcsoki
- 100 g marcipán
- Az étcsokit kis kockákra vágjuk, és előkészítünk egy muffinsütőt. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
- A tojásokat kikeverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk az olajat, a tejet és a narancshéjat, és jól összekeverjük.
- Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat: lisztet, sütőport és kakaóport és alaposan összekeverjük.
- Beletépkedjük a marcipánt, és hozzáadjuk a csokikockákat is, és így is átkeverjük a masszát, majd a muffinsütő mélyedéseibe adagoljuk (kb 2/3-áig) és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Sajtos-túrós muffin
Hozzávalók 12-14 db-hoz:
- 3 tojás
- 12 dkg puha vaj
- 20 dkg túró
- 1,5 dl tej
- 30 dkg liszt
- 10 dkg reszelt sajt (Gouda)
- 1 mk. só
- 1,5 ek. sütőpor
- 5 dkg szárított paradicsom (elhagyható)
- A szárított paradicsomot feldaraboljuk, a sajtot lereszeljük, a vajat megolvasztjuk.
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk egy muffinsütő formát.
- A tojást, a túrót, a puha vajat és a tejet kikeverjük, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat is: a lisztet, sütőport, sót és végül a reszelt sajtot (ha van, a szárított paradicsomot is). Összekeverjük és muffinsütő formába adagoljuk (2/3-magasságig).
- 20-25 perc alatt készre sütjük.