A történet az, hogy még karácsony előtt vettem aszalt vörös áfonyát, de nem használtam belőle. Viszont most az volt a speciális kérés, hogy amennyiben sütök valamit, az gyümölcsös legyen, de ne muffin. Ezért nézelődni kezdtem az interneten, amíg egy amerikai oldalon rátaláltam erre a receptre. Az eredeti sütemény csokoládé nélkül, kék áfonyával, pekándióval készült, de e két utóbbi hozzávaló nem volt itthon, ezért változtattam kicsit a recepten.
Így az én majdnem muffinomba aszalt vörös áfonya és kétféle csokoládé került, olajos mag nélkül. Nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető, miután megsült, a teteje kicsit ropogós, belül pedig nagyon puha és omlós, a csokidarabkák pedig ropogósak maradnak.
Kétcsokis muffintorta recept
- 27,5 dkg finomliszt
- 7,5 dkg barna cukor
- 10 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csapott evőkanál sütőpor
- 2 db tojás
- 17 ml tej
- 10 dkg aprított fehér és étcsokoládé
- 10 dkg aszalt vörös áfonya
- csipetnyi só
A folytatásért kattints a Sütivár caféblogra!