Még egy egyszerű muffinból is lehet fantasztikus desszert. Csak dobd fel a kedvenc alapmuffinodat egy kis csokikrémmel, szórj rá még ezt-azt, locsold meg csokival, és már kész is az isteni süteményed.
Hozzávalók kb. 12 db-hoz:
- 1 tojás
- 100 g cukor
- 150 ml natúr joghurt
- 0,6 dl étolaj
- 130 g liszt
- fél tk. szódabikarbóna
- 40 g cukrozatlan kakaópor
- 100 g étcsokoládé
- 1 narancs reszelt héja
A krémhez:
- 10 dkg étcsokoládé
- 250 g mascarpone
- 1 narancs reszelt héja
- 2 dkg vaj
- A tésztához az étcsokoládét apróra vágjuk, és előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Előkészítünk egy muffinsütő formát, a mélyedéseket kivajazzuk/muffinpapírral béleljük ki.
- A tojást kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a joghurtot, a narancs reszelt héját és az olajat, és elkeverjük.
- A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és a kakaóporral és a másik tál tartalmához adjuk. Összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk az előkészített felaprított étcsokit, és összekeverjük.
- A muffinsütő mélyedéseibe adagoljuk, kb. 2/3 magasságig és kb. 20 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
- A krémhez a vajat gőz felett megolvasztjuk, majd beletördeljük a csokoládét és kevergetve azt is megolvasztjuk. Hozzáadjuk a narancs reszelt héját, majd hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a mascarponét és kikeverjük, majd habzsákba töltjük, és a muffin tetejére nyomjuk.
Tipp: a tetejére szórhatunk keksz- vagy mogyorómorzsát, és meglocsolhatjuk olvasztott csokival is.
Még több muffinrecept az NLCafén:
- A legegyszerűbb sütőtökös muffinrecept
- Mákosguba-muffin – csak könnyedén
- 3 fantasztikus muffinrecept