A gyors zöldségfasírtok egyébként is nagy kedvenceink, de mindig van hely az újdonságoknak, így ennek a gombafasírtnak is, ami tökéletes gyors vacsora lesz ma este.
Gombafasírt
Hozzávalók (kb. 8 10 db-hoz):
- 40 dkg csiperke
- 1 fej lila hagyma
- só
- fél kiskanál oregánó
- fél kiskanál majoránna
- 3 evőkanál liszt
- 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 tojás (vagy 1 kiskanál chiamag 3 kiskanál vízzel elkeverve)
- sütéshez napraforgóolaj vagy kókuszolaj
Tisztítsuk meg a gombát és vágjuk fel apróra. Szeleteljük fel a lila hagymát is és kevés olajon dinszteltjük. Adjuk hozzá a gombát és pároljuk meg. Tegyük félre hűlni. Fűszerezzük sóval, oregánóval, majorannával. Keverjük bele a tojást, vagy a vízzel feloldott chiamagot. Szórjuk meg zsemlemorzsával, liszttel, keverjük össze. Tegyük hűtőbe 20 percre. Ekkor formázzunk belőle gombócokat, tenyerünkkel lapítsuk le és felmelegített olajon süssük át mindkét oldalán.
Használhatunk szilikonos muffinformát, ehhez kb. 25 perc sütési idő szükséges, olaj nélkül.
További húsmentes fasírtok az NLCafén:
- Gyors vacsora: zöldségfasírt
- Halpogácsa curryvel
- Mit főzzek ma vacsira? Cukkinifasírtot