Ha ezt a francia receptet kipróbálod, egy csapásra megváltozik a véleményed a muffinreceptekről. A francia muffin elkészítése csöppet sem bonyolultabb, mint az eredeti, amerikaié, ugyanakkor sokkal-sokkal finomabb és lágyabb süteményt süthetsz. Mindenképpen érdemes kipróbálni, mert ezentúl minden hétvégén muffinvasárnapot tartasz. A megadott mennyiség 12 muffinhoz elegendő.
A fahéjas cukorba forgatott francia muffin hozzávalói
A tésztához
- 24 dkg liszt
- 12 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1,5 dl tej
- 6 dkg olvasztott vaj
- 2 teáskanál sütőpor
- fél mokkáskanálnyi szerecsendió
- csipet só
A forgatáshoz
- 6 dkg cukor
- fél teáskanál őrölt fahéj
- 6 dkg olvasztott vaj
Így készítsd a fahéjas cukorba forgatott francia muffint
175 fokra melegítsd elő a sütőt. A tepsi 12 mélyedését vékonyan vajazd ki.
Keverőtálban keverd össze a száraz hozzávalókat, így a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szerecsendiót és a sót. Egy másik edényben robotgéppel kissé verd föl a tojást, továbbra is keverés mellett, öntsd hozzá a tejet és az olvasztott vajat. A muffin folyékony hozzávalóit öntsd a lisztes keverékhez. Kevergesd, de nem baj, ha picit csomós marad.
Oszd el a tésztát a 12 mélyedésben, told a sütőbe, majd süsd 20-25 percig. Közben a fahéjat keverd a cukorhoz, a vajat olvaszd fel. A vajat locsold a sütőből kivett forró muffinokra, majd forgasd egyesével a fahéjas cukorba. A muffinokat nagyobb tányérra helyezve vagy papírral bélelt tálcán kínáld.
További muffinreceptek az NLCafén
- Valódi különlegesség: vörös áfonyás kétcsokis muffintorta
- Így készül a Ferrero Rocher muffin – videó
- Mákosguba-muffin, amit mindenképp ki kell próbálni
- Muffint húsvétra is süthetsz: kérdések-válaszok a témában
Fotó: Pinterest