Gasztro

A pasik imádni fogják: barna sörös cupcake

Nem csalás, nem ámítás, tényleg barna sört tettünk a cupcake-be.

A barna sörös cupcake csak a magyar változat figyelemfelkeltő fordítása, ennek a sütinek ugyanis a becsületes amerikai neve a black velvet cupcake. Az amerikaiak imádják a bársonyhoz hasonlítani a sütiket, ilyen a red velvet is, aminek a vörösségét nem kevés ételfesték adja, és ilyen az a fekete bársony süti is, ami viszont csupa természetes alapanyagból készül. 
Tematikus, barna sörös vacsora végén is biztos befutó egy cupcake. 
Sajtos barnasör-leves, barna sörös marharagu és végén a blackvelvet cupcake?! Ugye hogy nagyon jól hangzik?
 A barna sörrel készült sütemények népszerűségét Európában egyébként Nigella Lawsonnak köszönhetjük, ő sütött főzős tévéműsorban először barna sörös tortát. 
Annyi cukrot tett bele, hogy attól féltem, tévéadásban a “sugar high” tipikus tünetei produkálja majd az egész stáb, de legnagyobb meglepetésemre rendben lement a műsor. Ebben a receptben mindenesetre csak feleannyi cukor van, mint amennyit  Nigella tenne bele, és így is kellően édes. A sörtől nem kell félni, egyáltalán nem lesz tőle keserű a süti, bár kétségtelen, hogy érződik egy enyhe, de nagyon finom söríz rajta. Gyerekek is nyugodtan ehetik, a tésztából teljesen elpárolog az alkohol, a krémből pedig akár el is hagyható.

 

A pasik imádni fogják: barna sörös cupcake

Hozzávalók:

  • 10 dkg liszt
  • 1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 5 dkg őrölt dió
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg vaj
  • 18 dkg barna cukor
  • 1 tojás
  • 1,5 dl barna sör

A tetejére:

  • 1 dl tejszín

  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 1 ek barna sör
  • porcukor
  • kakaópor
  • Dr. Oetker Dekormix Dzsungel

Kattints tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top