A tócsni a tradicionális magyar ételek egyike. A különlegesen finom krumplis recept alapján gyorsan, olcsón és egyszerűen készíthetsz laktató ebédet, vacsorát. Önálló fogásként is megállja a helyét, de szárazabb húsok mellé köretnek is kiváló. Tejföllel megöntözve, sajttal megszórva a gyerekek is nagyon kedvelik.
A tócsni hozzávalói 4 személyre
- 50 dkg krumpli
- 25 dkg liszt
- 1 tojás
- ízlés szerint só, bors
- olaj a sütéshez
Így készítsd el a tócsnit
A krumplit hámozd meg, alaposan mosd le, töröld szárazra és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Keverd hozzá a lisztet és a felvert tojást. A tócsni a palacsinta tésztánál valamivel sűrűbb legyen, ha szükséges, adj még hozzá lisztet. Sózd, borsozd ízlés szerint. Hagyd állni 15 percet.
Közben serpenyőben forrósítsd fel az olajat. A többféleképpen is elkészíthető tócsnikat evőkanál segítségével szaggasd ki a tésztából, és bőséges zsiradékban néhány perc alatt süsd mindkét oldalukat pirosra.
Papírtörlőre szedve itasd le a felesleges olajat. Melegen önmagában, vagy fokhagymás tejföllel meglocsolva, reszelt sajttal megszórva kínáld.
NLCafé tipp: a tócsni tésztáját fél csomag összevágott medvehagymával is dúsíthatod. Még különlegesebb, még finomabb. Az alapreceptet karikákra vágott zöldhagymával megszórva is kínálhatod.
További tócsnireceptek az NLCafén
- Így készül a sajtos cukkinitócsni szalonnával gazdagítva
- Körte, libamáj és még tócsni – kihagyhatatlan recept
- Szuperegészséges krumplis, cukkinis tócsnirecept
Fotó: Pinterest