Gasztro

Így lesz a zabkásád igazán fogyókúrás – szuper tippek

A zabkása szuper fogyókúrás reggeli – egészen addig, amíg nem lesz belőle full extrás desszert. Most segítünk, hogyan készítsd, hogy megmaradjon a diétás jellege!
Így lesz a zabkásád igazán fogyókúrás - szuper tippek

 A zabpehely és az abból készült zabkása igazi jolly joker a fogyókúrás étrendet követők számára: kiváló protein- és rostforrás, nem tartalmaz sok kalóriát, ráadásul a lassan felszívódó szénhidrátok csoportjába tartozik. Lássuk, hogyan hozhatjuk ki a zabkásából a maximumot – a fogyókúra szempontjából!

Még több fehérje

A zab már önmagában is szuper fehérjeforrás, de tovább növelhetjük a protein arányát, ha egy kis mandulát, mogyoróvajat vagy görög joghurtot adunk hozzá. 

Még több rost

A rosttartalmát is kimaxolhatjuk a zabkásánknak, például úgy, hogy gyümölcsökkel koronázzuk meg: egy kis sárgabarack, datolya, bogyós gyümölcs, körte vagy alma a tetejére, és máris megsokszoroztuk a benne lévő rostot! Ugyanilyen jó választás egy kis hozzáadott chiamag is.

Még több omega-3

Mivel az omega-3-zsírsavak mind a fogyókúrának, mind az egészségnek jó barátai, ne sajnáljuk őket a zabkásából sem: adjunk hozzá egy teáskanálnyi lenmagot, ami biztosítja, hogy hozzájussunk ehhez a szuper tápanyaghoz!

Kevesebb cukor

Ha édesen szeretjük, de nem akarjuk plusz kalóriákkal és cukorral túlzsúfolni, cukor, méz és juharszirup helyett, keverjünk a zabkásához pépesre nyomkodott banánt vagy epret!

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top