A tél sztárja ez a csokis muffin volt, de most a csokis helyett egy finom, gyümölcsös muffinra esett a választásunk. Erre a muffinra is igaz az, ami a muffinreceptekre általában: ízlés szerint variálhatóak, tévedni szinte lehetetlen.
Erdei gyümölcsös muffin
Hozzávalók:
- 150 g cukor
- 3 db közepes méretű tojás
- 100 g vaj
- fél csomag sütőpor
- 150 g búzaliszt
- 2 dl natúr joghurt
- 1 marék erdei gyümölcs
Elkészítés
•A szoba-hőmérsékletű vajat fehéredésig keverjük a kristálycukorral, majd adjuk hozzá egyesével az alaposan megtisztított tojásokat.
•Külön tálba mérjük ki és szitáljuk át a száraz hozzávalókat és fakanállal keverjük hozzá a cukros-vajas masszához.
•A muffin tésztát kanál segítségével töltsük háromnegyedig az előkészített papírokba, majd szórjunk a tetejükre néhány szem gyümölcsöt.
•Előmelegített sütőben kezdjük el sütni őket 180 fokon.
•10 perc múlva ismét szórjunk meg a muffinokat gyümölccsel, mert valószínűleg amit az előbb rátettünk, az belesüllyedt a tésztába (így nem csak a tetején lesz gyümölcs, hanem belsejében is).
•Amikor megsültek, hagyjuk a muffinokat 10 percig a formában, majd tegyük őket rácsra, ameddig teljesen kihűlnek.
Tipp: a gyümölcsök mellé használhatunk sütés álló csokicseppet is.