Gasztro

Bocuse d’Or: ma szurkolhatunk Széll Tamás világdöntőbe jutásáért

A Budapesten rendezett Bocuse d'Or európai döntőjének második napján Széll Tamás is versenybe száll, avagy kifőzi hónapok óta precízen megtervezett versenyfogásait. Ma az is eldől, melyik 11 ország juthat a szakácsverseny világdöntőjébe.

A világ legrangosabb szakácsversenyének számító Bocuse d’Or európai döntőjének második napja nem csupán azért rendkívül fontos számunkra, mert most valóban Budapestre figyel a világ, hanem mert  kilenc másik ország versenyzői mellett Széll Tamás és csapata is fakanalat ragad, és versenybe száll.

MTI Fotó: Kovács Tamás
Széll Tamás – MTI Fotó: Kovács Tamás

Széll Tamásék a 8-as boxban készíthetik el 5 óra 35 perc alatt a hónapok precíz tervezésével és finomításával kigyakorolt ételeiket. A másik kilenc konyhában Hollandia, Olaszország, Oroszország, Svájc, Horvátország, Franciaország, Belgium, Dánia és Svédország csapata készítheti el, és mutathatja be a haltányért és a vadtálat, amelyek fő alapanyagai a dunai kecsege és a gímszarvasborjú.

Ma este végre arra is fény derül ki, melyik tizenegy csapat jut ki a zsűri döntése alapján Lyonba, a 2017-es Bocuse d’Or világdöntőre, amelyen az amerikai, az európai és az ázsiai kontinentális döntő legjobbjaival együtt összesen 24 ország séfje vesz majd részt.

Szurkoljunk Széll Tamás újabb sikeréért, aki 2013-ban a világverseny 10. helyén végzett. A versenybe máris belenézetsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top