Ha a hétköznapokon csak gyors reggelikre van időd, a hétvégén ne sajnáld magadtól a ráérős, kiadós napindító lakomákat! Az egyik legjobb erre az alkalomra pedig mi más lehetne, mint egy finom palacsinta? Most egy mennyei, csupacsokis amerikai palacsinta receptjével ismerkedhetsz meg. Íme:
Csupacsokis amerikai palacsinta
Hozzávalók:
- 2 tojássárgája
- 2 tojásfehérje, habbá verve
- 3 ek. cukor
- 1 és 1/3 bögre tej
- 3 ek. olvasztott vaj
- 1 tk. vaníliakivonat
- 1 és 1/2 bögre liszt
- 1/4 bögre kakaópor
- 1 tk. sütőpor
- 100 g apróra vágott étcsoki
- 1 ek. vaj vagy olaj a sütéshez
- 1 bögre tejszín
- 225 g csokichips
- málna
Elkészítés:
- A cukorból 40 grammnyit keverj el a két tojássárgájával, majd önts hozzá 35 cl tejet.
- Ehhez forgasd hozzá a tojásfehérjehabot, majd a vajat és a vaníliát.
- A lisztet és a kakaót szitáld át egy tálba, add hozzájuk a sütőport. Erre öntsd rá a tojásos-cukros-tejes keveréket. Kézi habverővel keverd simára.
- Keverd el a tésztában az apróra vágott csokit is, majd tedd félre 15-20 percre.
- A tejszínt forrald fel egy lábosban, majd öntsd egy tálban a csokichipsre. Keverd simára.
- Vedd újra elő a tésztát és kezd el kisütni serpenyőben a palacsintákat, körülbelül 1 centi vastagra.
- A kész palacsintákat pakold egymásra, locsold meg a csokiöntettel, majd szórd meg málnával. Jó étvágyat!
Forrás: Tasty