A csokis muffin egy igazi jolly joker, nagyon kevés olyan gyerek vagy felnőtt van, aki ne csábulna el a látványától, illatától, így mindenki tartson a tarsolyában egy bármikor előkapható, egyszerű csokismuffin-recept.
Millióféle változata kering a világhálón, mi most egy, a szokványostól eltérő csokismuffin-receptet mutatunk meg, aminek alaptésztájába egy csomag sütőpor kerül, így a “végeredmény” nem esik össze: a csokis muffin puha és szép magas marad. Ha szeretnénk megtörni a csoki töménységét, bár a duplán csokis muffin esetében ez elég nyerőnek bizonyul, mindenképpen tegyünk a közepébe meggybefőttet vagy fagyasztott erdei gyümölcsöt. Örömteli meglepetés lesz majd mindenki számára, mikor beleharapunk. Ez a csokismuffin-recept egyszerűségénél fogva alapdarabja lesz majd a családi repertoárnak.
A csokis muffin hozzávalói:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 3 dkg keserű kakaópor
- 6 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 1,6 dl tej
- 2 tojás
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
A csokis muffin elkészítése:
- Egy edényben elektromos habverővel összekeverjük a cukrot a tojásokkal egészen fehéredésig, majd hozzáadjuk a tejet és az olvasztott vajat.
- Külön tálban elkeverjük a száraz összetevőket, ugyanúgy, mint a csokis, sütőtökös muffin esetében: a sütőport, a lisztet, a kakaóport és a vaníliás cukrot, majd az egészet a vajas-tojásos keverékhez adjuk.
- Hozzáadjuk a kisebb kockára vágott csokoládét is.
- A muffinsütő mélyedéseit kibéleljük a papírkapszlikkal és ¾-ig töltjük a tésztával.
- Ha szeretjük a gyümölcsös verziót, ezen a ponton meggybefőttet vagy fagyasztott szedret, esetleg málnát nyomkodhatunk a mélyedésekbe betöltött folyékony tésztába.
- 5 percre a 200 fokos sütőbe rakjuk, ezután a hőmérsékletet 170 fokra mérsékelve további 10 perc alatt a muffinokat készre sütjük.