Gasztro

Isteni édesburgonyás minilepények, maradék pitetésztából

Pitét süthetsz akár húsvétra is. Használd ki, hogy szezonja van a medvehagymának, vagy vásárolj egy nagyobb édesburgonyát, ami szuperegészséges és laktató is. Használd fel a maradékot is, hogy semmi ne menjen kárba.

Amikor pitét sütünk, vagy tésztát szaggatunk, elkerülhetetlen, hogy felesleges tésztadarabok maradjanak. Lehet, hogy kisgyerekként még jó buli volt betömni a maradék nyers tésztát, de van ennél egy sokkal jobb ötletünk! Hogy ne vesszen kárba a pitetészta, készíthetsz belőle isteni édesburgonyás minilepényeket is, s ezekből aztán igazán finom vacsora vagy délutáni nasi lehet a családnak. Mutatjuk, hogyan csináld!

Édesburgonyás minilepények

Hozzávalók:

6-8 darabhoz

  • 140 g maradék tészta
  • 1 ek. vaj
  • 1 ek. fahéj
  • 1 ek. cukor

A töltelékhez:

  • 2 csésze édesburgonyapüré
  • 3 ek. vaj
  • 2 tojás
  • 1 tk. vaníliaaroma
  • fél tk. fahéj
  • fél tk. szerecsendió
  • 1/4 tk. szegfűszeg
  • 1/4 tk. gyömbér
  • 1/4 tk. só
  • 1/4 csésze barna cukor
  • 1/4 csésze cukor
  • porcukor a díszítéshez
Isteni édesburgonyás minilepények, maradék pitetésztából

Elkészítés:

  1. A maradék tésztát gyúrd össze, majd lapítsd ki. Kend meg vajjal, aztán a fahéj és a cukor keverékével. Szaggass belőle egy pohár segítségével korong formákat. Addig ismételd, amíg már nem marad a tésztából több.
  2. Az édesburgonyás töltelék összes hozzávalóját keverd össze kézi habverővel egy tálban.
  3. Kanalazz a tésztakorongokra egy-egy evőkanálnyit, majd boríts össze két tallért! A szélét villával nyomkodd össze. Kend meg a tetejét tojássárgájával. 
  4. 200 fokos sütőben 20 percig süsd a lepényeket, majd a tetejükre szórj porcukrot. Jó étvágyat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top