Eddig főleg printeken vagy épp ruhaanyagokon találkozhattunk rózsaszín ananásszal, ám a Del Monte szakemberei nem nyugodtak és 12 éves munkával a valóságban is létrehozták a szó szoros értelmében cuki gyümölcsöt, mely nem csak küllemében, de ízében is édesebb a gyümölcs szokványos verziójánál.
A különleges ananász húsa a likopin nevű színanyagnak köszönhetően rózsaszín. Ugyanez a pigment színezi pirosra például a paradicsomot vagy épp a görögdinnyét is. A likopin a hagyományos ananászban is megtalálható, ám alapesetben bizonyos enzimek béta-karotinná alakítják, sárgára színezve a gyümölcsöt. A tudósok géntechnológiával érték el azt, hogy ezeket az enzimeket az ananász alacsonyabb szinten termelje, és így sárga helyett rózsaszín legyen.
A rózsaszín ananászt Hawaiin és Costa Ricán termesztik és a tengerentúlon hamarosan piacra is dobják.