Pikáns sütőtökkrémleves, hihetetlenül egyszerűen

nlc | 2017. Szeptember 30.
A sütőtök és a belőle készült sütőtök krémleves illata körbelengi az egész őszt, megadja az évszak alaphangulatát. Jó ha tudjuk, hogy nem csak egyféle verzióban létezik, fűszerekkel, egyéb hozzávalókkal tudjuk variálni az ízvilágot, úgy, hogy még november végén se unjuk meg.

A sütőtök megsütve édeskés ízével nem csak a legkisebbeket varázsolja el, de a felnőttek is könnyen rabul eshetnek, vagy függővé válhatnak. Főleg ha megfelelő fűszerezéssel, viszünk bele egy kis csavart, ami pikánssá, érdekessé teszi a sütőtök krémlevest.

A pikáns krémleves alapja

A jó sütőtök krémleves alapja, természetesen a finomra megsütött sütőtök. Hiszen a sütés során a sütőtökben lévő cukor karamellizálódik, amivel még édesebbé teszi a a sütőtök krémleves alapízét. Innentől kezdve pedig igazán a fantáziánkra van bízva, mivel turbózzuk fel, vagy milyen irányba visszük el a sütőtök krémlevesünk ízvilágát. Használjuk bátran a fűszerpolcon található szerecsendiót, és a gyömbérport, vagy a konyhakertben nevelgetett zöldfűszereket a friss kakukkfűtől egészen a mentáig.

A pikáns sütőtök krémleves hozzávalói

A pikáns sütőtök krémleves elkészítése

Exit mobile version