A sütőtököt már minden formájában, díszként, arcápoló maszkként és különböző receptekben is bemutattuk. A következő édes bundáskenyér-receptet viszont nem hagyhatjuk jövőre, olyan mennyei, a csavar pedig az benne, hogy gofrisütőben fejezzük be a sütését. Megmutatjuk, hogy készítsd!
Hozzávalók (2 főre)
2 tojás
1/4 csésze sütőtökpüré
2 evőkanál barna cukor
1/2 pohár félzsíros tej
1/4 teáskanál fahéj
1/4 teáskanál őrölt gyömbér
1/8 teáskanál vegyes fűszer
1/8 teáskanál szerecsendió
4 szelet krumplis kenyér
Egy tálban keverd össze a tojásokat, a pürét, a barna cukrot, a tejet és a különböző fűszereket, majd öntsd át a masszát egy lapos edénybe. Mindegyik szelet kenyeret merítsd a szószba oldalanként 5-5 másodpercre, és egy előre bekapcsolt gofrisütőben szeletenként 3 percig süsd őket. Tálald vajjal és sziruppal! Elképesztően finom, ugye?