A brownie, a sajttorta és a sütőtök külön-külön is ízletes, hát még, ha egy sütiben találkozik a három!
Hozzávalók (12 személyre)
1 doboz browniemix, elkészítve
200 gramm apróra vágott csokibonbon vagy csokis édesség
kb. 1,2 dl tejszín
1 evőkanál zselatin
675 gramm krémsajt
200 gram cukor
2 teáskanál sütőtökpite-fűszer (mézeskalácsos is jó)
1 evőkanál vaníliakivonat
820 gramm sütőtökpüré
csokoládészirup és tejszínhab a tálaláshoz
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Készítsd el a kedvenc brownie-tésztád, például ezeket, vagy használd a boltban vehető, poros verziót. Tedd a tésztát egy legalább 30×20 cm nagyságú tepsibe. Szórd rá a csokidarabokat, és süsd 25 percen keresztül. Ha kész, hagyd teljesen kihűlni a tésztát.
Közben melegítsd fel a tejszínt, és add hozzá a zselatint, majd hagyd őket 1-3 percig összeállni. Addig egy nagy tálban keverd össze a krémsajtot, a cukrot, a sütőtökfűszert, a vaníliakivonatot, a tökpürét, végül add hozzá a zselatinos tejszínt. Öntsd rá az egészet a kihűlt brownie-ra, és tedd a hűtőbe legalább 4 órára. Ha kivetted, ízlés szerint csokisziruppal és tejszínhabbal díszítheted.
Videó és az eredeti recept: Tasty