Legszívesebben reggeltől estig medvehagymás ételeket készítenél? Akkor íme két újabb medvehagymás recept, amelyet te is szeretni fogsz!
Medvehagymás sajtkrém
„Mindjárt véget ér a szezon, medvehagymát a kiflire!
Tudom, sokan már unják a medvehagymát, de én még egyáltalán nem. Sőt, ha lehet, a legtöbb megszokott ételt megvariálom, feldobom vele.
Most egy sajtkrémet hoztam, aminek az ötletét még a gyerekeim bölcsis korában tanultam. Ott ugyanis igyekeznek mindent pépes alakban kenni a kenyérre, hogy a picik egyszerűen meg tudják enni. Volt jó pár kence, ami kifejezetten tetszett, a sajtkrémjük is ilyen volt, otthon is többször készítettem.
Ezt a receptet dobtam fel most a szezon kedvencével, amihez az kiflit is én sütöttem.”
Hozzávalók:
- fél csokor (kb. 10 dkg) medvehagyma
- 15 dkg vaj
- 10 dkg jó minőségű gouda sajt
- fél tk. só
- pár tekerésnyi bors
- 2 ek. tejföl
A recept a Tetovált lány konyhája blogon folytatódik.
Medvehagymás pogácsa
„Végre itt a tavasz, és már lehet medvehagymát szedni/venni. Szedni, mondjuk, én még nem mertem, bár lehet, hogy egy kirándulással egybekötve kellemes program lehet. Mindenesetre most az egyszerűbb utat választottam, és lementem a piacra. Reménykedtem benne, hogy tényleg medvehagyma lesz, és nem gyöngyvirág. Mert az ugye mérgező.
A recept a korábbi sajtospogácsa-recept, amit nagyon szeretünk. Most egy kicsit kevesebb sajt és annál több medvehagyma került bele.”
Hozzávalók:
- 600 gramm liszt
- 200 gramm reszelt sajt
- 250 gramm vaj
- 33 gramm élesztő
- fél dl tej
- egy csipet cukor
- 1 tojás
- 1 evőkanál só
- fél pohár kis tejföl
- egy nagy csokor medvehagyma
A tetejére:
- 1 tojás
- reszelt sajt
A recept a Sweet Bonnie blogon folytatódik.