A hipszterkultúra egyik alapvetése, hogy a járt út helyet alapból a járatlant választja, legyen szó üzleti modellekről vagy éppen kulináris kalandozásokról. Így született meg a melbourne-i Crag Carrick agyszüleménye, a „Donug” is.
A Donug – ahogy a szó is – két étel kombinációjából jött létre: egyrészt a mindenki által szeretett, morzsás panírban kisütött csirkenuggetekről van szó, másrészt pedig a millió ízben kapható fánkról. Nem kell azonban megijedni, a fánk elsősorban a megjelenését adta a különleges ételnek.
Teljes mértékben csirkéről van szó, amely annak ellenére, hogy fánk alakú, ugyanazon a procedúrán megy át, mint hagyományos formájú társai: pankomorzsába hengergetik, kirántják, és cukormáz helyett dijoni besamellel, japán mozzarellás curry- vagy csípős chiliszósszal nyakon öntik.
Carrick és felesége eddig több mint húszmillió forintnyi megtakarítását fordította a Donug-üzletre, szeretnék elkezdeni a tömegtermelést. Bár a különlegességet egyelőre csak Ausztráliában lehet kapni, ha sikerrel járnak, hamarosan mi is megkóstolhatjuk.
(via Metro)
Kiemelt képünk: loveadonug/Instagram