Az ősz egyik kedvenc süteménye a banánkenyér. A másik pedig a brownie. A mogyoróvaj pedig bármikor jöhet! Na, a háromból pedig már össze is állt egy mennyei sütemény, amelyből egy szuper egyszerű hétvégi édesség vagy egy jutalmazó jellegű hétköznapi uzsonna is lehet.
Mogyoróvajas, banános brownie
Hozzávalók (8 főre):
- 2 érett banán
- 200 g cukor
- 130 g vaj
- 1 tk. vaníliakivonat
- 95 g liszt
- 40 g kakaópor
- egy csipet só
- 120 g krémes mogyoróvaj
Elkészítés:
- 180 fokra melegítsük elő a sütőt.
- Egy nagyobb tálban villával nyomkodjuk pürésre a banánt, majd keverjük össze a cukorral, 115 g puhára olvadt vajjal és a vaníliával.
- Ezután adjuk hozzá a lisztet, a kakaót és a sót, majd keverjük simára.
- A maradék vajjal kenjük ki a tepsit, amit használni fogunk. Hintsünk rá egy keveset a kakaóporból is!
- Mehet a tepsibe a tészta, aminek a tetejére evőkanállal púpozzunk a mogyoróvajból.
- 25-30 percig süssük, majd hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt szeletelni kezdenénk.