Új karácsonyi gyorskajával rukkolt elő a brit I Am Doner – írja a Metro. A gyorsétteremlánc főszakácsai egy lappföldi útjuk során álltak elő a rénszarvas döner ötletével; mint mondják, az inspirálta őket hogy a helyiek régóta fogyasztják a derék szánhúzók húsát lepénnyel.
A Döner & Blitzen nevű különlegesség felerészben rénszarvashúsból, felerészben marhahúsból készül, amit csípős vörösáfonyaszósszal, klasszikus angolszász karácsonyi mártással, fűszeres csililekvárral, savanyú káposztával és gesztenyés töltelékkel körítenek.
„Már tavaly piacra dobtunk egy karácsonyi dönert, aminek akkora sikere volt, hogy rögtön elhatároztuk, idén is előrukkolunk valami hasonlóval” – mondta a lapnak Paul Baron, az I Am Döner alapítója.
A rénszarvas döner megvásárlásával az éhes karácsonyozók egyúttal egy jó ügyet is támogatnak: a cég tulajdonosai minden eladott darab után ötven pennyt ajánlanak fel a brit gyermekvédelmi alapítványoknak.