Érdemes a hétvége egyik napján legalább egy kényelmes, élvezetes reggelivel indítani a napot, minden sietség nélkül. Aztán persze jöhet a finom leves, ami ezen a héten egy finom hagymaleves lesz, és utána egy isteni sertésbélszín következik könnyű salátával. Mint minden héten, így most is gondoltunk azokra, akik nem fogyasztanak húst, és persze nem hiányozhat a desszert sem a hétvégi menüből. A vacsora is igazi élvezet, szóval, ne legyetek restek most hétvégén sem a konyhában tüsténkedni!
Gombás reggeli
Hozzávalók / 2 adag:
- 2 nagy csiperkegomba
- 1 közepes paradicsom
- 2 szelet kenyér
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek. pesto
- 10 dkg parmezán sajt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 ek. olívaolaj
A recept folytatásáért kattints a Nosalty.hu-ra!
Háromhagymás leves
Egyszerű, gyors, cserébe nagyon finom, és lehetetlen elrontani.
Hozzávalók / 4 adag:
- 2 ek. vaj
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 szál póréhagyma (nagy)
- 2 szem burgonya (kisebbek)
- 2 közepes szál újhagyma
- 1 l zöldség alaplé
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
A recept folytatásáért kattins a Nosalty.hu-ra!
Sajtos rántott sertésbélszín
A finom sajtok és a bélszín önmagában garancia a sikerhez. Mindez rántva pedig egyenesen mennyei.
Hozzávalók / 4 adag:
- 50 kg sertésszűz
- 5 dkg cheddar sajt
- 5 dkg trappista sajt
- 2 tojás
- 4 ek. finomliszt (púpozva)
- 15 dkg zsemlemorzsa
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 dl napraforgóolaj
A recept folytatásáért kattints a Nosalty.hu-ra!
Görög saláta, nagy adag
Egy bazi nagy görög saláta mindig jól jön, mert lehet belőle vacsora is egy szelet pirítóssal, és remekül eláll a hűtőben akár napokig is.
Hozzávalók / 10 adag:
A salátához
- 4 kígyóuborka
- 10 paradicsom
- 1,5 közepes fej lila hagyma
- 20 zöld olajbogyó (4 ek. leve az öntethez)
- 20 fekete olajbogyó (4 ek. leve az öntethez)
- 35 dkg feta sajt
Az öntethez
- 10 ek. olívaolaj
- 2 ek. almaecet
- 2 tk. kakukkfű
- 2 tk. oregánó
- őrölt fehér bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
A recept folytatásáért kattints a Nosalty.hu-ra!
https://www.nosalty.hu/recept/vegetarianus-azsiai-fogas
Vegetáriánus ázsiai fogás
Tofu, gomba, brokkoli és szuper fűszerek, öntetek, ez biztosan ízleni fog… Igazi ázsiai ízvilág!
Hozzávalók / 5 adag:
- 25 dkg tofu
- 25 dkg gomba
- 25 dkg brokkoli
- 1 nagy vöröshagyma
- 2 ek. szezámolaj
- 3 ek. chiliszósz (édes)
- 2 ek. szójaszósz
- 2 ek. worcestershire-szósz
- 1 tk. gyömbér (friss)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek. balzsamecet
- 1 ek. osztrigaszósz
- bors ízlés szerint
- bazsalikom ízlés szerint (friss levelek)
A recept folytatásáért kattints a Nosalty.hu-ra!
Kókuszkrémes, fűszeres répatorta
Mindenmentes (glutén-, cukor- és tejmentes) répatorta, tehát bárki megeheti, csak előtte el kell készíteni.
Hozzávalók / 6 adag:
- 2 tojás
- 100 g erythritol
- 1 tk. vanília kivonat
- 75 ml napraforgó olaj
- 2 ek. narancslé
- 110 g zabliszt
- 50 g darált dió
- 0.5 csomag sütőpor
- 0.5 tk. szódabikarbóna
- 1 citromból nyert reszelt citromhéj
- 2 tk. mézeskalács fűszerkeverék
- 1 csipet só
- 2 közepes reszelt sárgarépa
- 500 g kókuszkrém
- 50 g erythritol
- 5 csepp rumaroma
A recept folytatásáért kattints a Nosalty.hu-ra!
Pestós grillezett csirkecomb frissítő zöldségekkel
Hozzávalók / 4 adag:
Hozzávalók a húshoz
- 1 kg csirke felsőcomb (filézve)
- 4 ek. pesto
- 1 ek. olívaolaj
Hozzávalók a zöldségekhez
- 60 dkg burgonya
- 1 nagy padlizsán
- 50 dkg koktélparadicsom
- 2 közepes lila hagyma
- 2 ek. olívaolaj
- 5 dkg vaj
- 1 marék bazsalikom
- 2 szál oregánó
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 csipet barna cukor (ha szükséges)
- 2 ek fehérborecet (rizlingecet)
A recept folytatásáért kattints a Nosalty.hu-ra!