Gasztro

Ami nélkül nincs karácsony: a gyümölcskenyér

Készítsd el ezt az isteni finom gyümölcskenyeret, de ne csak karácsonykor!

Gyümölcskenyér

Hozzávalók:

  • 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 3 nagyobb tojás
  • 4 ek. méz
  • 15 dkg durvára vágott magkeverék (dió, mogyoró, mandula)
  • 20 dkg durvára vágott aszaltgyümölcs-keverék (ízlés szerint lehet kandírozott narancshéj, sárgabarack, szilva, füge, áfonya, meggy, datolya, füge)
  • 1 tk. vaníliaaroma
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. sütőpor
  • fél mk. só

Elkészítés:

  • Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.
  • Közepes méretű tepsit, sütőtálat bélelj ki sütőpapírral.
  • Keverd a liszthez a sót, a sütőport, a szódabikarbónát, a durvára aprított magkeveréket és az aszalt gyümölcsöket.
  • Egy másik tálban robotgép vagy habverő segítségével keverd habosra a tojásokat, öntsd hozzá a mézet és a vaníliaaromát, keverd még egy kicsit.
  • Öntsd a száraz hozzávalókhoz a tojásos keveréket, és alaposan dolgozd össze, majd a gyümölcskenyér tésztáját simítsd a tepsibe.
  • Told a forró sütőbe, és körülbelül 60 percig süsd. Amikor szép piros a sütemény teteje, és a tűpróbát követően a közepe is átsült, vedd ki a sütőből. Hagyd kihűlni, majd szeleteld, és helyezd tálra a karácsonyi gyümölcskenyeret.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top