Gasztro

Sosem fizettek még ennyi pénzt egyetlen tonhalért

A korábbi rekord több mint kétszeresét adták egy kékúszójú tonhalért.

A csak Tonhalkirálynak emlegetett szusiétterem-tulajdonos, a japán Kimura Kijosi rekordösszeget fizetett egy tonhalért.

A tokiói Tojoszu halpiacon 333,6 millió jent, azaz nagyjából 870 millió forintot fizetett egy kékúszójú tonhalért a hagyományos újévi aukción. Ezzel megduplázta a korábbi, 155 millió jenes rekordot, amely 2013-ban született – írja a CNN.

Kimura Kijosi, a Sushi-Zanmai étteremláncot üzemeltető társaság elnöke, mielőtt felvágja a rekordárért vásárolt kékuszonyú tonhalat a tokiói Tojoszu piac évnyitó tonhalárverése után az étteremlánc egyik vendéglőjében 2019. január 5-én. Az idei árverésen 333,6 millió japán jenért (mintegy 870 millió forintért) kelt el a 278 kilogrammos kékuszonyú tonhal (MTI/EPA/Majama Kimimasza)

A Sushi-Zenmail hálózat elnöke azt mondta, arra számított, hogy legfeljebb 60 millió jenbe kerül majd a 278 kilós tonhal. Végül ennek több mint az ötszörösét kellett leszurkolnia. Bár szerinte remek halat vásárolt, elismerte, túllőtt a célon.

Kimura Kijosi felvágja a rekordárért vásárolt kékuszonyú tonhalat a tokiói Tojoszu piac évnyitó tonhalárverése után az étteremlánc egyik vendéglőjében (MTI/EPA/Majama Kimimasza)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top