Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Gasztro

3 szuper recept, amiben a kelbimbót imádni fogod

A kelbimbótól sokan idegenkednek, valószínűleg főtt állapotban kellemetlen illata miatt. Bátran nézzünk szembe a kelbimbóval, készítsük el az alábbi recepteket, és magunk sem hittük volna, de a nap végére imádni fogjuk.

A kelbimbó az egyik legegészségesebb zöldségünk: magas a fehérje- a C- és a K-vitamin-tartalma. Csökkenti az elhízás, a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának lehetőségét. És nagyobb mennyiségben fogyasztva a rák kialakulásának eshetőségét is csökkenti.

Mi most bebizonyítjuk, hogy a kelbimbó nemcsak egészséges, de hihetetlenül finom is. Szerintünk ennek egy titka van: nem szabad főzni, hanem kevés olívaolajjal meglocsolva sütőben megsütni.

Baconbe tekert kelbimbó

Elkészítése mérhetetlenül egyszerű: a sütőt előmelegítjük 200 fokra, közben a megtisztított kelbimbókat körbetekerjük a vékony bacon szeletekkel és egy fogpiszkálóval átszúrva rögzítjük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket és nagyjából 30 perc alatt ropogósra sütjük.

Baconbe tekert kelbimbó

Tepsis kelbimbó

Hozzávalók:

  • 1 kg kelbimbó
  • 40 dkg darált hús
  • 20 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Olaj
  • Só, bors, pirospaprika, őrölt fűszerkömény
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg sajt
  • 1 tojás
  1. A darált húst megpirítjuk az apróra vágott és megdinsztelt hagymán. Fokhagymát reszelünk rá, megszórjuk a pirospaprikával, köménnyel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a rizst, majd 2-3 dl vízzel felöntve puhára pároljuk.
  2. Amikor kész egy tűzálló tálba tesszük, a tetejére pakoljuk a megtisztított félbevágott kelbimbókat és 200 fokos sütőben 15 percet sütjük lefedve.
  3. A tojást elkeverjük a tejföllel, sózzuk borsozzuk, leöntjük vele a kelbimbókat, megszórjuk reszelt sajttal, és további 15-20 percig sütjük, immár fólia nélkül.

Tepsiben sült rakott kelbimbó

Kelbimbósaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg kelbimbó
  • 10 dkg dióbél
  • 1 közepes alma
  • Gránátalma
  • 1,5 dl joghurt
  • Só, bors
  • citrom
  1. A kelbimbókat kevés olajjal 200 fokos sütőben megsütjük. Egy száraz serpenyőben a felezett dióbélt lepirítjuk. Az almát hámozás nélkül felkockázzuk. A gránátalma magokat pedig kiszedjük.
  2. A langyosra hűlt, sült kelbimbót összekeverjük a többi alapanyaggal. Óvatosan beleforgatjuk a joghurtba. Sózzuk, borsozzuk, és kevés citromlevet csepegtetünk rá.

Kelbimbós saláta

Címlap

top