Gasztro

Őrülten finom, őrülten zöld a spenótos palacsinta

Ha szeretnénk valami merészen szokatlan finomsággal előállni, akkor ezt a hihetetlenül zöld palacsintát feltétlenül készítsük el. Ráadásul ovo-vegetáriánusok is ehetik, ha tehát szeretnénk kipróbálni egy húsmentes reggelit, akkor kezdjük ezzel.

A zöld szín összeforrt az egészséggel, hiszen magában hordozza az életerőt, a vitalitást. Ha nagyon egészségtudatosan szeretnénk kezdeni a napunkat, akkor készítsünk magunknak egy zöld smoothie-t bármiből, ami zöld :uborka, spenót, kivi, lime, zeller, zöldalma. Vagy igyunk zöld teát, ha vitalizálni és immunerősíteni szeretnénk.

Sós, zöld palacsinta

A palacsinta az egész világon elterjedt, különböző formákban, de a leggyakrabban édesen, csokival, gyümölcsökkel, sok-sok cukorral. A sós verzió persze nálunk sem ismeretlen, hiszen a hortobágyi húsos palacsinta szinte hungarikumként van számon tartva. Ez a zöld sós palacsinta viszont az egészségtudatos étkezés illúzióját adja. Azt hogy ténylegesen mennyire szolgálja egészségünket döntse el mindenki maga, a hozzávalók alapján.

Spenótos palacsinta

Hozzávalók 6-8 zöld palacsintához:

  • 15 dkg liszt
  • Bors
  • 10 dkg bébispenót
  • 2 tojás
  • 1 kk. étolaj
  • 2-2,5 dl szójatej

Elkészítés:

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, borssal, tojásokkal és a nyers bébispenóttal és tejjel. Az egészet összeturmixoljuk.
  2. Majd a masszát a szokásos módon kisütjük a palacsintákat.
  3. A kész palacsintákat megtölthetjük különféle túrókrémmel, avokádóval, paradicsommal, ki-ki ízlése szerint.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top