Megkockáztatjuk, hogy érdemes lenne mindenkinek legalább pár hónapra vegán táplálkozásra áttérnie, ha másért nem, legalább azért, hogy a megszokott 10-15 alapanyagon kívül megismerjen még másik több százat is akár, amit beépíthet a húsevő mindennapjaiba is.
Színes, vegán hétköznapok
Ha hirtelen váltunk, első pillanatra kétségbeejtőnek látszik a helyzet, mintha kihúzták volna alólunk az addig megszokott szőnyeget: úgy tűnhet, éhen fogunk halni. Pedig nagyon változatosan, táplálóan étkezhetünk, ha körbenézünk, akár a szupermarketekben is kapható növényi eredetű élelmiszerek között. Hüvelyesek (bab, borsó, csicseriborsó, lencse) gabonák (quinoa, rizs, köles, árpa), zöldségek, gyümölcsök, olajos magvak, aszalványok. Az instagramot pedig elárasztották a Buddha-tálakról készített, szemet gyönyörködtető fotók.
A legjobb ezekben a tálakban talán az, hogy mindenki az otthon talált élelmiszerekből, kreativitásának megfelelően bármilyen ebédet, vacsorát, sőt reggelit is készíthet magának, hiszen itt tényleg nincs pontos recept, nincsenek megkötések, játszhatunk az ízekkel és a színekkel is bátran.