A bubble tea a ’80-as években ütötte jelent meg, mégpedig Tajvanon. Azóta már meghódította az egész világot, s nálunk is sok helyen kapható, sőt vannak már kifejezetten erre specializálódott food truckok a különféle fesztiválokon. Egy ehető gyöngyökkel teli hatalmas pohár tea vagy tejes alapú ital, aminek legfőbb élvezeti értékét a benne lévő zselés golyócskák adják.
Milyen a bubble tea?
Egy zöld vagy fekete tea alapú ital, amit tejjel felhúznak, és sziruppal, tapiókagyönggyel vagy gyümölcszselével bolondítanak. De készül már jégkásás és gyümölcsös smoothie alapú bubble tea is. A legfontosabb tehát a tápiókagyöngy, ami különféle méretekben kapható. Mi itt most a legnagyobbat válasszuk.
Bubble tea hozzávalók:
- 50 g tápiókagyöngy
- zöld vagy fekete tea
- rizstej
- fehér- vagy nádcukor, esetleg méz
Elkészítés:
- A tápiókagyöngyöket áztassuk be egy órára hétszeres mennyiségű vízbe.
- Ha leszűrtük, főzzük fél liter vízben nagyjából 10 percig. Közben folyamatosan kevergessük, nehogy le- vagy összeragadjanak.
- Ha ezzel végeztünk, szűrjük le ismét, és keverjük össze a cukorral vagy a mézzel.
- Közben készítsük el a teát, majd öntsük rá a tápiókagyöngyökre.
- Végül öntsük fel ízlés szerint rizstejjel.
Adhatunk hozzá gyümölcszselékockákat és gyümölcsös alapú szirupot is. Mindenképpen óriási átmérőjű szívószállal fogyasszuk, hogy a tápiókagyöngyöket is be tudjuk szippantani.