Így használd helyesen a vajat sütés-főzés közben

nlc | 2019. Április 28.
A vaj az egyik legalapvetőbb élelmiszerünk, amely minden hűtőszekrényben megtalálható, és nemcsak a szendvicskészítésnél kerül elő, hanem akkor is, ha sütünk vagy főzünk. Persze nagyon nem mindegy, hogyan használjuk, hogy a legjobbat hozzuk ki belőle.

A vaj emlősállatok tejéből származó zsiradék, amit az állni hagyott tej tetejére kicsapódott tejszínből vagy tejfölből köpüléssel választanak ki. Zsírszázalék alapján különböző elnevezéseket kaphat: a teavaj 80, a szendvicsvaj 70, a  vajkrém 40 százalékos zsírtartalommal bír. A kiváló minőségű vaj vitaminforrás, antioxidáns, és csökkentheti a 2-es típusú diabétesz kialakulásának kockázatát is, ráadásul nemcsak szendvicskészítéshez nagyszerű, hanem sütéshez és főzéshez is. Ha viszont erre használjuk, van pár dolog, amire figyelnünk kell, ezeket gyűjtöttük most egybe.

Exit mobile version