Nem kell végérvényesen búcsút inteni a film- vagy meccsnézés közben elfogyasztott chipsnek, csak azért mert egészségtelen és hizlal. Egy átlagos méretű zacskó burgonyachips ugyanis 380-440 kalóriát is tartalmazhat. Ezzel együtt kétségkívül az egyik legkedveltebb rágcsálnivaló.
Ugyanaz kicsit másképp
Ha változtatunk életmódunkon, hogy egészségesebben éljünk, de nem szeretnénk lemondani a ropogósra sült zöldségek rágcsálásáról, akkor készítsünk házi zöldségchipset, ami sokkal egészségtudatosabb, de ugyanolyan finom. Válasszuk ki kedvenc zöldségünket, gyümölcsünket, vagy aminek éppen szezonja van, és ha sütőben, házilag készítjük el, biztosan nem ártunk vele egészségünknek. Lehet az cukkini, répa, alma, banán, cékla, tök, édesburgonya, csicsóka.
Kevés olaj = egészség
A kiválasztott zöldségeket megmossuk, ha szükséges, meghámozzuk, és uborkaszeletelőn vékony szeleteket vágunk belőlük. Egy uzsonnástasakba téve óvatosan forgassuk össze kevés olajjal, majd rakjuk ki sütőpapírral bélelt tepsire egyenként, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük ropogósra 15-20 perc alatt.