Gasztro

A legjobb nyári fogyókúra: a jégdiéta

Hiába a nagy hőség, a kilók csak nem akarnak leolvadni? Akkor a jeges fogyókúrát neked találták ki! Szinte észrevétlenül szabadulhatunk meg három kilótót egy hét alatt.

Brian Weiner amerikai gasztroenterológus szerint nem kell mást tennünk, mint jeges ételeket fogyasztani, és már röppennek is le rólunk a kilók: jégkása, granita, sörbet – nagy melegben nincs is ennél jobb. Állítása szerint ezzel a jeges diétával hét nap alatt akár három kiló felesleges túlsúlytól is meg lehet szabadulni, mégpedig úgy, hogy a hideg ételek serkentik az anyagcserét.

Hírességek is jegelnek

A jégdiéta követői között, olyan híresség is van, mint Renée Zellweger, aki szintén kipróbálta ezt a különös, ám a nyári hőségben kimondottan hűsítő fogyókúrát. A titok csupán annyi, hogy a jéghideg ételek fogyasztása még több kalória elégetésére ösztönzi szervezetünket. A jégdiéta kitalálója, dr. Weiner szerint a jeges ételek elfogyasztása ugyanis energiatöblettel jár, mivel testünk kénytelen növelni a saját hőmérsékletét, hogy meg tudja emészteni az éppen elfogyasztott hideg falatokat.

Állítólag napi egy liter jeges víz elfogyasztásával akár 160 kalóriát is el lehet égetni. Éppen ezért a hőségben fogyni vágyók fogyasszanak naponta zúzott vagy tört jeget étkezések között, vagy után. Természetesen a kellemesebb ízhatásért lehet ízesíteni mentalevéllel vagy frissen facsart gyümölcslével. A látványosabb eredmény elérése érdekében,  napi jégfogyasztást kössük össze a mozgással is. Naponta fél óra gyors gyaloglás már meghozza a látványos eredményt, de 1 liternél több jeges vizet ne igyunk.

Ellenérvek…

Ugyanúgy, mint bármilyen diétánál vagy fogyókúránál, mielőtt belekezdenénk a jégdiétába, feltétlenül konzultáljunk háziorvosunkkal, hiszen a megemelt mennyiségű jég fogyasztása kedvezőtlen hatásokkal is járhat: gyengíti a fogzománcot, hosszútávon tönkreteheti az emésztést, a gyomor- és bélflórát is és túlhűtheted a szervezetedet. Ha azonban a szokásos chips vagy csoki helyett házi készítésű, gyümölcsös jégkását eszünk, már csökkentettük a kalóriabevitelt, ami fél siker! 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top