nlc.hu
Gasztro

Fagyi diéta

Olyan diétával fogyott 20 kilót, amibe olykor fél kiló fagyi is belefért

Máté 9 hónap alatt szabadult meg 20 kilótól a saját maga fejlesztett mobilapplikáció segítségével.
Tölcséres fagyi

Idén ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját a KalóriaBázis nevű app, aminek fejlesztője, Magyar Máté is nagy hasznát vette: a januárban indult Hóhér Projekt keretében 20 kilótól szabadult meg úgy, hogy a félkilós fagyikról sem kellett lemondania.

Máté azt vállalta, hogy októberig legalább 20 kilót lead, ezt pedig maximálisan teljesítette, sőt jó pár felhasználót „magával rántott”, akik összesen 2380 kilót fogytak az elmúlt hónapokban. 

A fejlesztő rizikós vállalkozásba kezdett, hiszen ahogy ő mondja, benne volt a pakliban, hogy felsül a felhasználók előtt, azonban úgy érezte, hogy vállalása pont attól lesz hiteles, hogy nem utólag osztja meg a sikert, hanem betekintést enged abba, ahogy végigjárja az oda vezető utat.

„Nem a gyorsaság volt a cél, hanem bemutatni egy kényelmes, szenvedésmentes módszert, ami bárki számára elérhető” – mondta a 24.hu-nak Magyar Máté, akihez az indulást követően 549 karcsúsodni vágyó felhasználó csatlakozott. 

A siker titka Máté szerint az, hogy mindenki magára szabja a diétát: „Tudd mi az, amiről könnyen le tudsz mondani és mi az, amiről nem. Fontosabb, hogy hosszútávon kitarts, minthogy megfelelj az általános szabályoknak.” 

Ennek szellemében ő napi egyszer, de akkor teljes adagokat evett, és arra is többször volt példa, hogy fél kiló fagyival zárta a sort. Fontos kiegészítés, hogy mindennap 40 percet szobabiciklizett, ha pedig adódott némi kilengés az étrendjében, akkor este letekert még 100 percet.

Nem győzi hangsúlyozni, hogy ő nem dietetikus, épp ezért a saját, nála eredményesnek tűnő szabályait sem ajánlja senkinek. „Ha valakinek a napi ötszöri étkezés jön be, tökéletes az is, ha amellett ki tud tartani” – mondta Máté, aki a regisztrált adatok szerint fogyása alatt nem kevesebb, mint 80 kiló fagyit evett meg.

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top