Készíts hűsítő fetás görögdinnye-salátát!

nlc | 2019. Június 22.
Ha nyár, akkor meleg, ha meleg, akkor hűsítő görögdinnye. Sokan nem is gondolnák, de a behűtött görögdinnye tökéletesen megállja a helyét egy olyan, alapvetően sós közegben is, mint ez a fetás, lila hagymás saláta, amit ehetünk magában is, vagy grillhúsok mellé.

Dübörög a grillszezon, veszettül szervezzük a hétvégi kerti partikat barátokkal, rokonokkal, szomszédokkal. A hús a lényeg, mindenki arra koncentrál. Be legyen pácolva, megfelelően legyen átsütve, legyen csirkeszárny meg tarja meg marhasteak is. De mi lesz a körettel? Majd valaki összedobja? Ezúttal hozzuk ki a kulisszák mögül a mostohasorban tartott zöldköretet, és készítsünk színes, üdítő, friss salátát!

Fetás görögdinnye-saláta

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A görögdinnye húsát felkockázzuk, kimagozzuk. A paradicsomokat megmossuk és felezzük. A lila hagymát pedig félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük.
  2. A jégsalátát kisebb darabokra vágjuk. A zöldségeket meglocsoljuk olívaolajjal, nagyon enyhén sózzuk, borsozzuk, és óvatosan összekeverjük a görögdinnyekockákkal.
  3. A tetejére fetasajtot morzsolunk, citromlevet csepegtetünk, és mentalevéllel ízesítjük
Exit mobile version