Finom, és még csak nem is hizlal: zöldséges-rákos ázsiai rizs

nlc | 2019. Június 23.
Aki szeretne egy finom és egészséges alternatívát a bácskai rizses húsnak, annak bátran ajánljuk ezt a keleties ízvilágot képviselő zöldséges-rákos rizst. Könnyen és nem utolsósorban gyorsan elkészíthető finomság kerül a vacsoraasztalra.

Tökéletes választás, ha nyárestén vendégek ugranak fel hozzánk, vagy csak a családnak szeretnénk kedveskedni. Nem kell elrohanni rögtön és felkutatni a legközelebbi kínai büfét, ezt a finomságot mi magunk is el tudjuk készíteni a saját szánk ízére hangolva.

Zöldséges-rákos rizs 

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A rizst főzzük puhára enyhén sós vízben. Nagyjából 15 perc alatt elkészül.
  2. A sárgarépát hámozzuk meg, és vágjuk fel vékony (gyufaszál) csíkokra. Kockázzuk fel a megmosott és kimagozott paprika húsát is.
  3. Egy serpenyőben (legjobb, ha wok) az olajat melegítsük fel, erre jöhet a lereszelt fokhagyma és gyömbér, valamint a felkarikázott újhagyma. Pirítsuk rövid ideig, majd adjuk hozzá a répát, a paprikát és a zöldborsót is, és hagyjuk 5 percig párolódni a wokban.
  4. Közben a rákfarkat tisztítsuk meg, majd mehet ez is a serpenyőbe, és süssük további 2 percig.
  5. Adjuk hozzá a megfőtt rizst, szórjuk meg frissen őrölt borssal, és adjuk hozzá a szójaszószt is.
  6. Pirítsuk még 2-3 percig, és tálalhatjuk is.
Exit mobile version