Gasztro

Mákos grissini, a legütősebb nyári sörkorcsolya

Ha unjuk már az amúgy megunhatatlan ropit, akkor készítsük el az olaszok egyik legkedveltebb snackjét, a grissinit, ezúttal mákkal megszórva. Tökéletes különféle kencékhez mártogatni vagy csak a nyáresti sörözések mellé.

A teraszos sörözések sztárja lehet ez az egész mákszemekkel megszórt, ropogós grissini. A házilag elkészített változat ráadásul semmiféle felesleges kemikáliát és adalékot nem tartalmaz, így bátran adhatjuk a limonádét szürcsölgető gyerekeknek is. Chips vagy egyéb bolti rágcsa helyett tökéletes alternatíva lehet. Az elkészítése pedig felettébb egyszerű.

Mákos grissini

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 250 ml langyos víz
  • 15 g élesztő
  • 1 kk. só
  • 1 kk. cukor
  • 60 ml extra szűz olívaolaj
  • 2 ek. szemes mák

Elkészítés:

  1. Az élesztőt a cukorral együtt belemorzsoljuk a langyos vízbe, és elkeverjük.
  2. A lisztet borítsuk ki a munkafelületre. Apránként adjuk hozzá az élesztős langyos vizet, a sót és az olívaolajat, majd az egészet dolgozzuk össze.
  3. Dagasszuk addig, amíg egy teljesen homogén, ruganyos tésztát nem kapunk. Tegyük félre, kevés olajjal megkenve a tetejét hagyjuk pihenni és kelni 2 órán keresztül.
  4. A tésztát ezután kinyújtva vágjuk fel csíkokra, szórjuk meg a mákkal, és csavarjunk rajtuk egyet. 
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire rakva 200 fokon süssük nagyjából 20 percig.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top