Gasztro

Nyári csicseriborsós saláta rukolával

A salátát nem lehet megunni, ha nyári hőségről van szó, persze nem árt, ha van egy kis tartása is, hiszen energiát valamiből merítenünk kell. Nincs jobb megoldás, mint egy csirkehússal, csicseriborsóval megbolondított nyári saláta.

Ha nyár, akkor saláta: a zöld alapot ezerféle irányba vihetjük, attól függően milyen fogyókúrában vagyunk éppen, vagy mihez van kedvünk. Tehetünk hozzá frissítő gyümölcsöt: mangót, görögdinnyét, gránátalmamagokat. Esetleg sült csirkemellcsíkokat, tonhalat vagy ahogy a mostani salátában is: csicseriborsót.

A hüvelyes növények fogyasztása amúgy sok jóval kecsegtet az egészségünkre nézve, hiszen növényi fehérjében gazdag a csicseriborsó, a lencse, bab és a zöldborsó is.  Emellett magas a vitamin- és ásványianyag-tartalmuk, rostban és telítetlen zsírsavakban sincs hiány.

Csicseriborsós-csirkés rukolasaláta

Hozzávalók:

  • 400 g csirkemellfilé
  • 240 g konzerv csicseriborsó
  • 150 g rukola
  • kígyóuborka
  • 1 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • 1 ek. balzsamecet
  • só, bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

  • A tojást megfőzzük, a csirkemellet pedig sózzuk, borsozzuk, és kevés olívaolajban először megpirítjuk mindkét oldalát, majd készre sütjük. Felcsíkozzuk.
  • Az olívaolajból, a citrom levéből és a balzsamecetből öntetet készítünk. Összeforgatjuk a rukolával, zöld salátával. 
  • Rátesszük a leszűrt csicseriborsót, a felszeletelt főtt tojást és a csirkemellcsíkokat is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top