Gasztro

Kifizetnél egy hot dogért egy fél minimálbért?

Oké, a „fapados” verziót már picit több mint tízezer forintért meg lehet venni, de ugye ki akar olcsó bóvlin csámcsogni?

Kezdésnek annyit elárulunk, hogy a luxus hot dog a New York-i Marky’s Caviar nevű hiánypótló, úgynevezett kaviárbár kínálatában szerepel. Ebből már sejteni lehet, hogy bizony a halikra is szerepet kap az összeállítás során. 

A Gothamist értesülései szerint a sztárokra szabott exkluzív ruhák alapján haute dognak is nevezett élelmiszer alapjáraton „csak” 45 dollárba, azaz közel 13 ezer forintba kerül, azonban ha valaki a „minden mehet bele” verzióra kíváncsi, máris 250 dollárt, vagyis több mint 71 ezer forintot kell kifizetni, ami csak háromezer forinttal kevesebb, mint a 2019-es magyar minimálbér fele.

Íme a luxus hot dog, amely 250 dollárba kerül (Fotó: Gothamist)

Ennyi pénzért egy brióstésztából készült kiflit kapunk, amelybe a virslit alaszkai királyrákból készítették, amely mellé avokádószeletek, beluga kaviár, szarvasgombás ketchup, illetve tejföllel kevert ecetes mustár kerül. A kaviárt ráadásul az étterem a saját vízi farmjáról szállítja az üzletbe, hogy a hivatalosan HŪSO Dognak nevezett finomságból nehogy kimaradjon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top