Gasztro

A tökéletes almás crumble receptje

Kell egy sütirecept, amit az év bármely szakában elkészíthetünk, ami gyors segítséget ad az egész családot kínzó édességvágyra. Az almás crumble egy pont ilyen tökéletes sütemény: gyorsan elkészül, nem kellenek bonyolult alapanyagok, és isteni finom.

A crumble, vagy magyarul morzsasüti a lusta háziasszony süteménye, hiszen nem kell hozzá sem szaktudás, sem nagy bevásárlás, sem sok idő, mégis egy isteni desszert kerül a család elé. De mi inkább hívjuk úgy, hogy a modern háziasszony sütije, így azért mégiscsak lelkesebben állunk neki.

Az alma pedig minden évszakban nagyszerű választás, hiszen a legtöbb háztartásban biztosan lapul a konyhapulton pár szem alma elfekvőben, így bármilyen almás süteményt el tudunk készíteni könnyedén.

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg darált mogyoró
  • 3 db alma

Elkészítés:

  1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a cukorral és a darált mogyoróval.
  2. Egy hőálló tálat kivajazunk, és a megmosott, meghámozott almákat belekockázzuk.
  3. Az almakockákat megszórjuk a morzsával, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top