Az egészségesétkezés-forradalom óta tudjuk, hogy pizzatésztát nem csak lisztből gyúrhatunk. Kedvenc ételünk készülhet gluténmentesen, vegán módra is, például sütőtökből, cukkiniből vagy éppen karfiolból. A most következő recept alapján pedig édesburgonyából süthetünk mennyei pizzát. Íme:
Édesburgonyapizza
Hozzávalók:
- 2-3 közepes méretű édesburgonya
- 1 csésze mandulaliszt
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 ek. olasz fűszerkeverék
- 1 tk. só
- fél csésze pizzaszósz
- fél csésze reszelt mozzarella
- bazsalikom, koktélparadicsom
Elkészítés:
- A sütőt 200 fokra melegítsd elő, és tegyél oda főni egy nagy edényben vizet.
- A megpucolt, felszeletelt édesburgonyát főzd meg puhára, nagyjából 20 perc alatt.
- Öntsd le a burgonyáról a vizet, és egy villával nyomkodd pépesre. Keverd hozzá a lisztet, a szódabikarbónát, a fűszert és a sót. A kezeddel gyúrd össze, míg végül olyan nem lesz, mint egy narancssárga pizzatészta.
- Nyújtsd ki a tésztát kör alakúra, majd helyezd egy vékonyan kiolajozott sütőpapírral borított tepsire. 15-20 percig süsd.
- Ha eléggé megpirult a széle, vedd ki a sütőből, kend meg a pizzaszósszal, szórd rá a sajtot és a feltéteket. Tedd vissza további 5-10 percre, amíg a sajt megolvad. Jó étvágyat hozzá!